WESLEY 'WİNNER' SNEİJDER


Wesley Sneijder kim? 4.5 yıllık Galatasaray kariyerinde ne yaptı? 'Bekleneni verdi mi' sorusunun cevabı kimin ondan ne beklediğine göre değişecek elbet. Ve her zaman olduğu gibi Galatasaray taraftarı bu konuda da fikir ayrılıklarına düşecek. 10 yıl sonra Wesley Sneijder ismini duyunca akla gelmesi gereken 5 milyon euro ve göbek mi? 2. kaptanlığa kadar yükseldiği Galatasaray'da muhakkak büyük bir iz bıraktı Hollandalı. Başaramadıkları değil başardıklarına bakalım. Sarı-kırmızı kısmı ağırlıklı olmakla birlikte Wesley Sneijder'in kariyerine, kısa bir göz atalım.


Wesley Benjamin Sneijder... Küçük Hollanda'nın küçük ve sevimli öğrenci şehri Utrecht'de doğdu. Utrecht'li olduğunu her fırsatta söyleyecek kadar memleketçi biri üstelik. 9 Haziran 84 doğumlu olan Wesley, henüz 7 yaşındayken Utrecht'e yarım saat uzaklıkta olan Amsterdam kentinde bulunan, ülkenin en önemli futbol akademilerinden Ajax akademisine dahil oldu.



Gerisi bilinen hikaye... Ajax formasıyla yaptığı büyük çıkış sonrası 23 yaşındayken Real Madrid'in yolunu tuttu. 2 sene formasını giydiği Los Galacticos'ta 50'nin üzerinde maça çıkan Hollandalı, Madrid'den Milano'nun mavi-siyah olan bölümüne yol aldı.





Büyük kariyerinin en parlak yılı olan 2010'da Inter formasıyla kıtanın en büyük turnuvası olan Şampiyonlar Liginde şampiyonluğa ulaşmasının ardından, o yaz gerçekleşen Dünya Kupasında, ülkesi Hollanda ile finale kadar yükseldi. 120 dakika süren maçın son anlarında yedikleri bir şans golüyle kupayı İspanya'lı futbolcuların avuçlarına bıraktılar. Eğer Andres Iniesta 116. dakikada o golü bulmasaydı ve penaltılarda Hollanda galip gelseydi, Wesley Sneijder o yıl düzenlenecek olan FIFA Ballon d'Or ödülünü kazanıp dünyada yılın futbolcusu seçilecekti.






2012 yılının sonuna kadar Inter formasını giyen Wesley Sneijder, kulübüyle yaşadığı sorunların ardından ayrılığın ucuna gelmişti. Uzun süren Galatasaray-Wesley Sneijder teması sonrası 8 Ocak 2013'te bu transfer sonuçlandı ve Galatasaray, sadece kıtada değil dünyada büyük ses getiren bir işe imza atmış oldu. İsminin ortaya atılışı, transfer süreci, KAP'a bildirilişi, resmen açıklanışı, Türkiye'ye gelişi hepsi büyük yankı uyandırdı. Avrupa ve Dünya futbolunun en önemli isimlerinden Wesley Sneijder, artık Galatasaraylıydı. 



 Transfer sürecinin en büyük emektarı, dönemin NTV Spor Galatasaray muhabiri Irmak Kazuk. (Gerçekliğine dair elde bir kanıt olmamasına rağmen Irmak Kazuk'un görüntü alabilmek için Sneijder'in evine tırmandığı rivayet edilir.)





 Transferin resmiyet kazandığı gece Wesley Sneijder, parçalıyı ilk kez giyiyor ve hasret son buluyor.
(Forumlarda dönen totemler, sosyal medyada sabaha kadar süren transfer nöbetleri ve günlerce süren bekleyişin ardından 8 Ocak gecesi bu fotoğrafın sosyal medyaya düşüşüyle herkes rahat bir nefes alıyor)


                                                   Wesley Sneijder, İstanbul'da.







   Wesley Sneijder, 20 Ocak 2013'te Galatasaray formasıyla ilk maçına Beşiktaş karşısında çıkıyor.




'Sneijder, düşüşü bile bir başka. Bak taç atışı bile farklı. Kramponu bağlıyor bağlama şekline bak'



Wesley Sneijder, Galatasaray'ın Orduspor karşısında 2-0 geriye düştüğü maçta fitili ateşleyen golle Galatasaray kariyerindeki ilk golüne imza atarken, Galatasaray müthiş bir geri dönüşle maçı 4-2 kazanıyor.





Şampiyonlar Ligi son 16 rövanş maçında Galatasaray, Schalke'yi 3-2 mağlup edip Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına girerken, bitiş düdüğüyle Fatih Terim ve Sneijder, büyük sevinç yaşıyor.




Galatasaray, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Avrupa'nın en büyük kulüplerinden Real Madrid'i 3-2 mağlup ederken, Wesley Sneijder harika bir bacak arası sonrası takımının 2. golüne imza atıyor.









                      Galatasaray, Wesley Sneijder'in ilk sezonunda 19. şampiyonluğuna ulaşıyor.







Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Galatasaray, Kopenhag'ı 3-1 mağlup ederken 2. gol Wesley Sneijder'in ayağından geliyor.







2 gün süren maçta Galatasaray, 85. dakikada Wesley Sneijder'in attığı golle İtalya şampiyonu Juventus'u 1-0 devirerek, Şampiyonlar Liginde adını son 16'ya yazdırıyor.










Galatasaray, Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ederken gol Wesley Sneijder'den geliyor. 



Galatasaray, Türkiye Kupası finalinde Eskişehirspor'u Wesley Sneijder'in golüyle 1-0 mağlup edip kupanın sahibi olurken, Hollandalı maçın adamı seçiliyor. 



Wesley Sneijder, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'i sağa yatırıyor.



Wesley Sneijder, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'i sola yatırıyor. 









Galatasaray, Wesley Sneijder'in 2 golüyle Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ediyor. 






4. yıldız yolunda Galatasaray, son eşikte Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ederken, 2. gol spikerin 'Arenada Sneijder' çığlığıyla Wesley Sneijder'den geliyor. 




Wesley Sneijder'li Galatasaray, 20 şampiyonluğuna ulaşıp 4. yıldızı takan ilk takım oluyor. 





Wesley Sneijder, podyuma Galatasaray bayrağı ile geliyor.



Galatasaray'ın 2 efsanesi, 2 kaptanı kupa ile birlikte. Selçuk İnan-Wesley Sneijder



20. şampiyonluk, 4. yıldız kupası Wesley Sneijder'in ellerinde.



Suyun öteki tarafından ağlama sesleri duyan Wesley Sneijder, mikrofonu eline alıp 'FENER AĞLAMA' diyor. 



Bursaspor'u mağlup eden Galatasaray, Süper Kupa'nın sahibi oluyor. Podolski-Sneijder



Bir sonraki sene de Beşiktaş'ı mağlup eden Galatasaray, yine Süper Kupa'nın sahibi oluyor. 
Kupa kaptanların elinde.



2 yıl üst üste şampiyon olamayan ve 2016/2017 sezonunu 4. tamamlayan Galatasaray'da, Wesley Sneijder Galatasaray formasına veda sezonunu ligde 5 gol 15 asist ile tamamlıyor.  


Galatasaray'da üçlü çektirme bayrağını Sabri Sarıoğlu'dan devralan Wesley Sneijder, 4-2 kazanılan Karabükspor maçında 2 gol atmasının ardından maç sonu taraftara üçlü çektiriyor.
  


Hollanda Milli Takımı formasıyla 130 maça çıkan Wesley Sneijder, bünyesinde sayısız efsane bulunduran Hollanda Milli Takımında, en fazla forma giyen futbolcu oldu. 




'Ben her zaman kazanmak isterim. Çünkü ben bir winner'ım.' Wesley Sneijder



'Galatasaray taraftarı şunu asla unutmasın ki ben onları çok seviyorum.' (Atatürk Havalimanı saat 04.00 - Temmuz 2016) 

Wesley Sneijder, Galatasaray forması altında hangi kupayı kaç defa kazandı








Yorumlar

Popüler Yayınlar